darah


aku tak tau la ni fakta ke auta. ada sorang lecturer aku yang banyak habiskan kerjaya nya kat jepun bagi info, kebanyakan pemerintah2 dan pemimpin2 jepun mempunyai jenis darah yang sama. rasional nya senanag nak memahami dan bekerjasama antara satu sama lain, senang cite kalau lepas berbalah sesama diorang, lepas beberapa minit senang2 je bleh setle down dan bleh pegi minum kopi same2 lagi. sejauh mana kebenaran fakta ni???? tapi aku memang tau yang style orang jepun ni memang jenis kalau berbalah dalam meeting then keluar je dari bilik meeting terus ok takda nak simpan2 dalam hati ke pe benda sume. profesional???, hati kering???, atau fator darah yang sama buat diorang jadi macam tu???

sememang nya aku sangat la jahil bab2 darah ni, bukan pernah ambik biologi pun, yang aku tau pasal darah, darah aku jenis O. mungkin ada kesahihan gak kat info lecturer aku ni. mak ayah aku dua2 darah jenis O dan kalau ada pape hal salah paham ke ape ke memang senang la nak reda antara diorang. dan kalau betul la fakta ni, perlukah kita yang belum berkahwin ni mencari pasangan yang sejenis darah ngan kita??? dan aku yang darah O ni, yang sume sedia maklum bleh masuk ngan sume jenis darah2 yang lain, so..... kemungkinan aku serasi la ngan sape2 je gamak nye.... wAllahua'lam....

4 comments:

alyyani said...

apekeheynye tetibe blogging balik ni? dapat hidayah? btw, managing director aku semua darah jenis B+ve sebab dlm staff card kitorg ada tulis blood type. and aku, ko, family kita, abg wan, nia and adel semua pun O+ve! hehehe...

lamkasorous said...

saje nak mengisi masa lapang yang ada, member2 ramai suh aku aktif balik berblog, so tulis je la pape yang patot. aku memang tau yang aku n family darah O, btw pemimpin2 jepun yang lecturer aku kate tu memang sume darah B wei, darah B memang ada sifat kepimpinan gamak nye...

xyz said...

sy darah B.. camne?

lamkasorous said...

xyz: congratulations! you have the potential to become a leader of japan

me, myself & i

jangan nak berlagak pandai kalo pandai
jangan nak tunjuk bodoh kalo bodoh