di sebalik tandatangan....

1st of all, aku nak mintak maap kat nayville, aku curi entry kau ni, hehehe, juz nak kongsi kat member2 aku plak....

baru2 ni aku ngan family aku ziarah kak ngah aku, di pendekkan cerita time kitorang tengah makan, mak aku, aku ngan kak ngah aku tengah dok sembang2, mak aku tetiba suh kitorng sign kat sekeping kertas, kami pun sign la atas permintaan mak kami itu, masing2 berbeza tandatangan nye walaupun adik bradik aku sume initial A.

dah sign sum, mak aku gtao la makna disebalik tandatangan kami itu, kaytanya, menurut pakar psikologi, orang yang tandatangan nye ada bulatan or similar to bulatan, adalah orang yang berfikiran terbuka.

dan sekiranya tandatangan takde bulatan langsung dan ade tajam2, orang nye berfikiran agak sempit, benarkah???? kalau ikotkan pada tandatangan kitorng tu mmg hampir kesemuanya betul ngn karakter msng2..... heheh

mak aku - signiture nye sngt pendek, macam initial je, tapi 1 bulatan, maka mak aku sngat open minded. mmg betul pun, mak aku sngt berfikiran terbuka.
ayah aku - hehehee... sory to say la, sign xda bulatan langsung, tajam2 je, paham2 la ye...
yan - adik bongsu aku, ada bulatan di sign nye, ok la dia ni, open minded gak.
kak ngah - ada 4 bulatan kalo x silap aku, mmg seorng yg sangt berfikiran terbuka.
mr. lamka - ada gak bulatan nye, tapi leper je la, bole dikategorikan open minded gak la.... hehe

tapi tu la mcm aku ckp tadi, sebalok tandatangan kite ni, mencermin kan jugak karakter kita.

ok, sign korng mcm mn???? open minded x korng???? may be ad yang tepat, may be ada yang salah, sekadar analisis pakar psikologi.....

2 comments:

faizlaster said...

kalu gitu aku nok tamboh banyok2 r bulat..hehe...
tapi walaupun tandatangan aku boleh dikatakan xde langsung bulat namun, aku tetap berfikiran terbuka...betol dok mal???

hehee

alyyani said...

pencurik entry kat blog aku! tapi sebab aku open minded sgt kan, so aku izinkan la. hahah..

me, myself & i

jangan nak berlagak pandai kalo pandai
jangan nak tunjuk bodoh kalo bodoh